*** NY kollektion pr. 27/10-16 *** 

Stærkt, merceriseret bomuld med ædelglans

Når du køber merceriseret bomuld, får du ikke kun bomuld i en lækker kvalitet. Du får også et smukt og blankt materiale, der egner sig godt til rigtig mange ting. Bomuld får dette blanke skær af at blive merceriseret, og det vil sige, at det bliver imprægneret med natronuld under stræk. På den måde sprænger fibrenes ydre barklag og bliver gennemskinnelig og får en slags ædelglans. Fibrene kryber samtidigt med 20-25% og bliver på den måde endnu stærkere. Samtidig med at dette ydre barklag bliver sprængt, så gør det også stoffet mere svedabsorberende. Derfor er tøj af merceriseret bomuld meget lettere at farve samt mere behageligt som undertøj, end hvis det var ubehandlet.

Merceriseret bomuldsgarn - historien bag bomuld

Produktionen af bomuld som den eneste naturfiber har været stigende siden 2. Verdenskrig, og samtidig har kemofibre erobret halvdelen af det samlede marked. Det er både nemt at farve, fugtabsorberende og behageligt mod huden, og det er desuden let at spinde, da det har flade, skruede fibre. Det er billigt og stærkt, og mange bruger det af miljømæssige hensyn, da det er bedre end blandinger med kemofibre. Ud over at mercerisere det, så det bliver til merceriseret bomuldsgarn, kan man også både imprægnere bomuld, hvor fibrene bliver mere elastiske og gør, at stoffet krøller mindre.

Køb merceriseret bomuld online hos Garnroyal.dk

Bomuld bliver fremstillet af frøulden, som kommer fra flere arter af bomuld-slægten. Den er kendt som den oprindelige mexicanske plante, og der findes ud over den flere arter - de er dog ikke lige så aktuelle, når det kommer til råstoffer til tøjproduktion. Vil du opleve et garn, der er både glansfuldt og stærkt, skal du vælge at købe merceriseret bomuld lige her i vores webshop. Hos Garnroyal har vi samlet et bredt udvalg af farver, så du har muligheden for at strikke lige det, du ønsker. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige garnkvaliteter eller bare ønsker lidt tips og gode råd til, hvad du skal gå i gang med næste gang.

Viser i alt 16 produkt(er)

Side 1 af 2

Få 20% på dit første køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder, og vi sender dig en mail med en rabatkode, der giver dig 20% rabat på dit første køb.