Akrylgarn

Denne type garnkvalitet er kunstigt fremstillet og er typisk billigere, end hvis du køber naturligt fremstillet garn. Akrylgarn er lavet af syntetiske fibre, også kaldet oliebaserede og kunstige fibre, og der er mange meninger om brugen af det, men det er uden tvivl en garnkvalitet, som er blevet mere populær end nogensinde. Den store popularitet kommer især af de mange praktiske egenskaber og fordele, som garnkvaliteten har, bl.a. at det er meget anvendeligt til både hækle- og strikketøj. Der har dog tidligere været en del kritik, fordi det netop blev opfattet som et mere kradsende og stift materiale - den holdning er dog næsten fortid, og de sidste årtier har budt på en masse nye fremgangsmåder og teknologier, som har hjulpet godt på denne negative holdning. Du kan i dag købe akrylgarn i stort set alle tænkelige materialer og farver lige her i vores webshop.

Akryl garn - God holdbarhed og slidstærkt 

Fordelene ved syntetisk stof er, at det har en høj farveægthed, og derfor er der lav risiko for, at det smitter af, når man bruger det. Desuden er akryl garn nemt at arbejde med, hvilket gør hækling og strikning i sin fritid til en leg. Man har især rost garnkvaliteten, fordi den netop har en god holdbarhed og er slidstærk - det kan nemlig vaskes igen og igen uden, at det har nogen påvirkning på hverken pasform, holdbarhed eller farve. Derudover er akryl garn et meget allergivenligt materiale. Man kan købe 100% akryl, men du kan også få det i kombination med f.eks. bomuldsgarn og bambusgarn. Ud over hækling og strikning kan du også anvende akryl garn til brodering.

 

Køb Akrylgarn online hos Garnroyal.dk

Man bruger i stigende grad akrylgarn til møbler, beklædningsgenstande og andre ting til hjemme, og det er også populært at lave tæpper og puder ud af det. Desuden kan det bruges til at lave bamser og dukker, hvis man har et barn, der mangler lidt hjemmelavet legetøj. Det praktisk ved akrylgarn er, at det kan vaskes ved 30-40 grader, og derfor er materialet meget egnet til at blive brugt til at strikke og hækle børnetøj. Dog er det et varmefølsomt materiale, som man kan risikere, at det mister sin facon, hvis man kommer til at vaske det ved højere temperaturer. Så leder du efter et ovenud lækkert garnmateriale, der også er kendt for en høj åndbarhed, skal du købe dette. Du finder et udvalg af det lige her i vores webshop.

Viser i alt 24 produkt(er)

Side 1 af 2

Få 20% på dit første køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder, og vi sender dig en mail med en rabatkode, der giver dig 20% rabat på dit første køb.